Samenwerkingsoefening Telgte Duitsland


 

Vijf autowrakken, tientallen slachtoffers, ambulances en brandweerwagens. In het Duitse Telgte vlakbij Münster hielden Duitse en Nederlandse hulpdiensten vanmorgen samen een oefening.

De grensoverschrijdende calamiteitenoefening vond net buiten Münster plaats. In een hal van de Duitse brandweer had zogenaamd een kettingbotsing plaatsgevonden met meerdere personenauto's en een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen. Aan de deelnemende hulpdiensten uit Nederland en Duitsland de taak om adequaat hulp te verlenen.

PREpare
In totaal deden 170 mensen aan de oefening mee. Waaronder medewerkers van de meldkamers Hengelo, Nordhorn, Borken en Apeldoorn, twaalf ambulances uit de vier regio’s met daarbij horende leiding, en de Nederlandse en Duitse brandweer. De slachtoffers in de voertuigen werden gespeeld door Lotus vrijwilligers. PREpare stuurgroep, een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse veiligheidsregio's, organiseerde de oefening. Later op de dag was er een besloten oefening waaraan ook Duitse terreureenheden deelnamen.

Afbeelding invoegen   Afbeelding invoegen  Afbeelding invoegen