Oefening Rode Kruis " Four Seasons"

Op zaterdag 6 juni j.l hebben een aantal leden van de Boortoren meegedaan aan de oefening "Four Seasons" georganiseerd door Rode kruis Rijssen-Hellendoorn en Twenterand in Rijssen.
De vier verschillende scenario's speelden zich af zoals de titel al vermeld, in vier verschillende jaargetijden.
De leerdoelen van de oefening lagen op verschillende vlakken, zoals communicatie via portofoons, samenwerking, signaleren, eigen veiligheid en natuurlijk de betrokkenheid en hulp naar de slachtoffers.

In carrousel vorm gingen vier verschillende teams "op pad" om hun hulpverlening te kunnen bewijzen. Zeer zorgvuldig en behulpzaam hielpen zij de vele slachtoffers met een diversiteit aan verwondingen. Zo troffen ze in " de Lente" de slachtoffers aan op een terrein waar een hardcore festival door o.a. drank en drugsgebruik compleet uit de hand was gelopen, in " de zomer" werd hun theoretische kennis getest, "in de herfst" troffen ze een ongeval met auto, fietsers en een bromfietser en " in de winter" werden ze geconfronteerd met diverse slachtoffers op een natuurijsbaan waar een wak was ontstaan.

De vele hulpverleners van het Rode kruis hadden hun handen vol aan de vele slachtoffers en leer- en oefenmomenten, maar de sfeer was ontspannen, serieus en gezellig. De oefening werd ook "gevoed" door diverse broodjes, versnaperingen en koffie en thee, limonade en bij de afsluiting een overheerlijk broodje hamburger.
Al met al een zeer geslaagde oefening met de complimenten voor de organisatie, de rode kruis vrijwilligers en slachtoffers (waaronder jongeren van de scouting).

Zie onderstaande foto's voor een impressie.