MST-04/16

En dan gaat om zaterdag morgen om 05.00 uur de wekker. Je schrikt op, weet even niet welke dag het is en waarom die belachelijke wekker zo vroeg gaat.
Heel snel schiet het door je hoofd, weekendtas met kleding staat klaar, grimeer koffer...."we hebben een grote oefening"!!

Om 07.00 uur arriveren bijna alle leden bij de nieuwe ingang van het MST koningstraat, sommigen met hele kleine oogjes, sommigen een tikkeltje mopperig (ochtendhumeur) maar dat verandert al snel al de eerste kop koffie en het eerste broodje genuttigd is.

Iedereen weet wat ie moet doen, want al ruim van te voren heeft onze studie leidster Christa de rollen ingedeeld en de scenario's gestuurd via de mail.

Iedereen heeft zich dus een beeld kunnen vormen bij haar op zijn slachtoffer rol en heeft daar zo de verschillende benodigdheden voor bij zich....
Van blinden stok tot rolstoel, van poepspray tot hoofddoekjes en Poolse woordjes....

Een kippenhok tijdens het grimeren, maar zolangzamerhand wordt iedereen wat stiller en is zich aan het voorbereiden op zijn of haar rol.

De briefing volgt en er worden duidelijke instructies gegeven.
Per groep worden we naar verschillende ruimtes gebracht alwaar wij om een aantal minuten de centrale hal mogen inlopen of met de ambu op de spoedeisende hulp worden gebracht.
In de centrale hal, zo was mijn ervaring, liep je in een fuik van BHV- ziekenhuisbrandweer en andere hulpverleners. Deze waren zeer attent en vingen je op een rustige maar adequate manier op!

Vanaf daar begon het spelen, de één heel ingetogen, de ander schreeuwde het uit en ging compleet uit z'n dak! Wat een ontploffing in een supermarkt wel niet teweeg kan brengen, zoveel gewonden en verdrietige mensen.
De artsen, laboranten, verpleegkundigen en andere hulpverleners reageerden zo lief rustig en proffessioneel!

De patiënten kregen de goede hulp en warmte en rond de klok van tien uur was het voor iedereen einde oefening.

Het was wederom een geweldige dag en ervaring om mee te maken!
Grote complimenten aan het personeel van het MST Enschede!

Hier staan een aantal foto's maar bij het kopje "foto's" vind je er nog meer!              

     Jacquelien